Putin din bucatarie!



Ingrediente
15 gr unt topit si racit + 1 lingura unt topit pentru uns tava
2 oua
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
125 gr faina
Pentru servire
unt topit si zahar cu scortisoara sau
unt si gem sau
nutella sau
dulce de leche
Bucati: 9
Preparare
  1. Important! Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Se amesteca bine cu telul ouale, untul topit si racit, sarea si laptele.
  3. Se adauga faina, toata o data si se amesteca cu telul pana nu se mai vad cocoloase mari de faina.
  4. Se ung forme de muffins cu unt topit (sa nu balteasca untul in forme, dar sa fie unse bine). Se da tava la cuptorul incins la 200C pentru 2 minute.
  5. Se scoate tava fierbinte cu atentie si se umplu formele pana la jumatate cu aluatul de gogosi (eu am folosit o cana cu cioc).
  6. Se da tava la cuptor pentru 40 minute. In timpul coptului NU deschideti usa cuptorului!!!
  7. Se scot gogosile din forma si daca s-au lipit un pic va ajutati de un cutit. Se lasa sa se racoreasca.
  8. Cele pe care le veti servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lasati simple. Ele se rup in doua si se ung cu ceea ce doriti. Sunt bune si crocante si a doua zi.
    Restul, imediat ce sunt racorite, le ungeti bine pe toata suprafata cu putin unt topit si apoi le rulati prin zahar amestecat cu scortisoara. Sunt preferatele mele!




Clatite americane
Sunt foarte bune cu topping de ciocolata sau stafide,nuci.
Ingrediente
200 gr afine/stafide
180 gr faina
60 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mici
470 ml lapte batut
20 gr unt topit
Bucati: 15
Preparare
  1. Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.
  2. Separat bateti bine ouale, adaugati laptele batut si 2 linguri unt topit. Amestecati bine.
  3. Turnati acest amestec peste cel de faina si amestecati, dar nu foarte mult, pana nu se mai vede faina, chiar daca raman cocoloase in aluat.
  4. Incingeti bine o tigaie. Stropiti cu putina apa si daca sfaraie, atunci tigaia e suficient de incinsa. Acum dati focul pe mediu spre mic, obligatoriu. Clatitele nu se fac la foc mare!
  5. Folosind o pensula de silicon ungeti tigaia cu unt topit.
  6. Adaugati o lingura din compozitia de clatite si cu dosul lingurii dati forma de cerc. Presarati afine/stafide peste clatita si apasati-le usor cu mana sa intre bine in aluat. Lasati sa se prajeasca pana vedeti ca marginea clatitei este uscata, cca 2 minute. Folosind o paleta intoarceti clatita si mai prajiti 2 minute. Repetati pana terminati aluatul.
  7. Dupa fiecare tura de clatite stergeti tigaia cu un servetel si apoi ungeti-o cu unt.
  8. Scoateti clatitele pe o farfurie. Serviti imediat, pudrate cu zahar si miere daca le doriti mai dulci. Eu le-am asezat pe farfurie cu "fata" frumoasa (cea prajita prima data) in sus .






Ingrediente
1 kg cartofi
3 linguri malai
1/2 lingurita sare
2 lingurite condimente(amestecate)
1 varf lingurita usturoi pudra
1 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
Portii: 3
Preparare
  1. Cartofii se spala cu un burete aspru si apoi se taie felii pe lung, in 4 sau 6 felii, depinde de marimea cartofilor.
  2. Se toarna uleiul deasupra lor si se amesteca pana fiecare felie e acoperita de ulei.
  3. Se amesteca intr-un bol condimentele cu malai si se toarna in "ploaie" peste cartofi. Se scutura vasul cu cartofi sa se acopere toate feliile si se aseaza apoi intr-un singur strat (cu coaja in jos) pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Se dau la cuptor la 250C pentru 45 minute. Se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu